Waarom babymassage?
Massage is een bijzondere manier om je baby te ondersteunen in de ontwikkeling en om je baby beter te leren kennen. Een ontspannende activiteit waarin het contact tussen jullie centraal staat, helpt om even de drukte van het dagelijks leven achter jullie te laten en te genieten van het moment met elkaar.
Babymassage versterkt de band met je baby en draagt bij aan een veilige hechting. Daarnaast leer je de lichaamstaal van je baby steeds beter herkennen en begrijpen. Babymassage heeft een positieve invloed op zowel de fysieke als mentale ontwikkeling van je kindje, en kan ondersteunen bij het verlichten van ongemakken.


Voor wie?

Babymassage kan met vrijwel elke baby gedaan worden; van
gezonde baby’s die mooi op tijd geboren zijn, tot couveusebaby’s of bij baby’s die veel huilen en krampjes hebben.

De cursus is geschikt voor baby’s van 6 weken tot ongeveer 9 maanden. Uitzonderingen hierop zijn mogelijk in overleg.
Door mijn achtergrond als verpleegkundige en aanvullende opleiding tot babyconsulent, kun je van de cursus veel meer verwachten dan enkel het aanleren van de massagetechnieken. De cursus babymassage van De Babypraktijk is een cursus met een “plus”!


Cursus

Ik geef de babymassage zowel in groepsverband als individueel bij je thuis.
In 3 of 4 lessen werken we er naar toe dat jij de technieken beheerst om een volledige lichaamsmassage aan je baby te geven en je baby meer gewend raakt aan deze manier van contact maken.
Daarnaast behandelen we tijdens iedere les 1 of meerdere thema’s. Voorbeelden hiervan zijn:
– basisbevestigend dragen en optillen
– communicatie, lichaamstaal van je baby
– huilen
– hechting
– ritme en slaapgedrag van je baby
– darmkrampjes
– de motorische ontwikkeling

Elke cursist krijgt tijdens de eerste les een flesje natuurlijke massageolie en een reader waarin alle stappen duidelijk uitgelegd staan. Zo kun je thuis ook direct aan de slag!
Kijk voor meer informatie bij de cursus van jouw keuze, individueel of in een groep.

Indien jullie vragen over de verzorging van je baby onvoldoende beantwoord worden tijdens de cursus babymassage, of als je aanvullende vragen hebt over je moederschap, kan ik als babyconsulent extra ondersteuning bieden. Hier kan ik meer over toelichten tijdens de lessen.