Voor de babymassage heb je eigenlijk niet heel veel meer nodig dan je baby, een warme omgeving, een paar liefdevolle handen van een ouder of verzorger, en een olie die de babyhuid goed verdraagt en die je zelf fijn vindt.
Maar hoe kies je de beste massageolie voor jou en je baby?

Ik ga er vooral vanuit dat de babymassage zo simpel mogelijk uitgevoerd moet kunnen worden, direct op de momenten dat het jullie uitkomt. Hoe minder poespas, hoe beter!
Een olie die je al in huis hebt voor je baby, kan dus prima geschikt zijn. Hou er bij het gebruiken van alle verzorgingsproducten, rekening mee dat het veilig is voor baby’s en bij eventueel in de mond stoppen van ingesmeerde handjes en armpjes geen giftige stoffen bevat.
Als je gewend bent om je baby in te smeren met olie na het badje, kun je deze olie over het algemeen ook prima gebruiken voor je baby om mee te masseren. Het is belangrijk dat de olie niet al te snel intrekt in de huid, dat is met masseren niet zo prettig.

Heb je nog geen babyolie in huis, of vind je het prettig om een speciale olie aan te schaffen voor het masseren, dan raad ik je vooral aan om te kijken naar wat het beste past bij de huid van je baby, en wat je zelf prettig vindt om te gebruiken.
Je kunt kiezen voor olie uit een product lijn die je nu ook al gebruikt. Een aantal (huis-) merken heeft een speciale massageolie. Reageert de huid van je kindje goed op de producten die je al gebruikt, is de kans groot dat er ook geen vervelende reactie zal zijn op de olie uit die lijn.

Ga je voor het eerst een nieuwe olie gebruiken, test dan altijd op een klein stukje huid aan de binnenkant van het armpje van je baby of er geen allergische reactie optreedt. Zie je binnen 20 seconden geen reactie, dan kun je de olie gebruiken voor de massage.

Heeft je kindje een vergrote kans op allergieën, dan is het advies om een organische olie op natuurlijke basis te gebruiken, met zo min mogelijk verschillende ingrediënten. De kans is hiermee het meest minimaal dat de huid reageert.
Tijdens de lessen heb ik een abrikoospit-olie, druivenpit-olie en amandel-olie bij me om te kunnen gebruiken. Deze olie is vrij van alle toevoegingen en geurloos.

Het liefst gebruik ik in het dagelijks leven 100% natuurlijke verzorgingsproducten, zonder synthetische toevoegingen. Om de reuk en herkenning van vertrouwde geuren te stimuleren, kies ik soms wel bewust voor een verzorgingsproduct met geurtje voor baby’s. Er zijn verschillende merken die voldoen aan deze criteria, met een speciale massageolie.

Ik heb er voor gekozen om de producten die ik thuis graag gebruik en waar ik achter sta, ook aan te bieden tijdens de lessen. Ik heb naast de organische olie zoals hierboven beschreven, ook de producten van Petit&Jolie bij me om te gebruiken tijdens de les.
De producten van Petit&Jolie worden gemaakt met natuurlijke en biologische ingrediënten, die indien mogelijk afkomstig zijn van biologische landbouw. De producten van bevatten 0% parabenen, 0% zeep en 0% synthetische conserveermiddelen en kleurstoffen. Hun motto “wat puur is wil je puur houden” steun ik van harte!

Nog een laatste extra tip: Kies je voor een geurloze olie, kun je er desgewenst een geurbrander met een subtiel verspreidende geur bij gebruiken als je dit prettig vindt. Let op dat je kindje erg gevoelig kan reageren op verschillende geuren, dus hou het echt op een klein druppeltje olie in de verspreider en kies een geur die een rustgevende werking op de zintuigen heeft.

Fijne massage gewenst!

Hoe kies je een fijne olie voor de babymassage?
Getagd op:        

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *