Op de site van fammebaby.nl werd een persoonlijke blog gepubliceerd door een moeder die een “huilbaby” heeft. Een heftig verhaal van een moeder die een lange tijd zoekende is geweest naar de oorzaak en oplossing van het vele huilen van haar baby.

De site waarnaar ik verwijs staat voor mij persoonlijk iets te vol met schreeuwende koppen. Is niet helemaal mijn stijl….en toch deel ik het en kop ik zelf net zo groots en schreeuwend.
Deze schreeuwende kop had ik er namelijk zo graag tussen gezien op die site met een groot bereik, het kan ouders brengen wat ze zoeken.

Het verhaal in de blog is voor veel ouders helaas herkenbaar en geeft inzicht in hoe machteloos je je kunt voelen als je baby veel huilt. De eerste maanden met je baby kunnen zwaar zijn als het anders loopt dan je verwacht.
De zoektocht naar de juiste hulp en de oplossing kosten je je laatste energie die je eigenlijk zo hard nodig hebt om de zorg voor je baby vol te houden.

Een huilbaby hoeft in Nederland niet officieel te voldoen aan bepaalde “eisen” om een huilbaby genoemd te worden. De 3 uur per dag-3 dagen per week-3 weken lang regel is een richtlijn, maar geen vaststaand gegeven om een huilbaby te classificeren. Een stempel plakken op je baby is sowieso niet nodig, al lijkt het soms de enige manier om recht op hulp te hebben of een beetje begrip voor jullie situatie te krijgen.
Als je ouders het idee hebt dat je baby meer huilt dan wat jullie normaal vinden, als jullie baby in jullie ogen een huilbaby is, dan zit je vaak al op het punt dat je behoefte hebt aan ondersteuning om de situatie te veranderen. Waar kun je dan terecht, als je al zo veel hebt geprobeerd?
Gelukkig is er in de meeste gevallen geen medische oorzaak te vinden bij het huilgedrag, maar als de artsen het al niet weten, bij wie kun je dan nog terecht?

Een babyconsulent kan je helpen om de rust en balans weer terug te vinden!
Neem gerust vrijblijvend contact op via mail of telefoon als je je herkent in dit verhaal en op zoek bent naar snelle ondersteuning, ik vertel graag welke mogelijkheden er zijn en stem mijn ondersteuning helemaal af op jullie behoeften.

 

**Wat doe ik als babyconsulent?**

Een babyconsulent komt bij je thuis, is verpleegkundige, kijkt naar zowel omgevings- gezondheids- als ook (verdenkingen) van medische factoren die van invloed zijn op het welzijn van je baby en jullie als ouders.
Een babyconsulent kijkt rustig met je mee in de zorg voor je baby, gaat uitgebreid in gesprek over de zwangerschap, bevalling en de huidige periode en de problemen die ontstaan zijn. Hierna krijg je advies en handvatten, een uitgebreid plan van aanpak en word je nog 2 weken begeleidt.
Door het totale beeld in kaart te brengen, weet een babyconsulent in 97% van de consulten binnen 2 weken de situatie te verbeteren (Onderzoek naar zorg van de babyconsulent).
Mocht een babyconsulent twijfelen of er medische oorzaak is van het huilgedrag zal ze je doorverwijzen met een goede overdracht, wat uiteindelijk ook bij een eventuele specialist weer tijd kan besparen.

Huilbaby? Babyconsulent!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *