Wat is een babyconsulent?
Een babyconsulent is een gespecialiseerd verpleegkundige met ruime ervaring in de ouder- en kindzorg. Zij is opgeleid om ouders te coachen in de zorg voor hun baby. Een babyconsulent geeft praktische ondersteuning die afgestemd is op de wensen van de ouders.
De ondersteuning van een babyconsulent is aanvullend op de zorg van de kraamzorg, het consultatiebureau en eventuele betrokken artsen. Er wordt in de geboden ondersteuning altijd uitgegaan van samenwerking met deze partijen.

 

Waarbij kan een babyconsulent ondersteunen? 
Als babyconsulent kan ik jullie ondersteuning op maat bieden als er veel vragen zijn rondom de zorg voor je baby, met als doel jullie als gezin weer beter in balans te brengen.

Vragen waar ik jullie mee kan helpen zijn bijvoorbeeld:
– Hoe krijgen wij een fijn ritme samen?
– Waarom wil mijn baby niet slapen?
– Mijn baby huilt veel, hoe kan ik hem het beste troosten?
– Welke voeding is geschikt voor mijn baby?
– Wat kan ik doen tegen darmkrampjes?
– Hoe kan ik veilige hechting bij mijn baby ondersteunen?
– Hebben de zwangerschap en bevalling invloed op het welzijn van mijn baby?
– Hoe houd ik energie om ook voor mijn andere kinderen en mezelf te zorgen met een jonge baby erbij?

Ook kan ik de overgang van ziekenhuisopname terug naar huis begeleiden. Dit kan als couveuse nazorg gedurende meerdere uren en dagen, maar ook tijdens een kort consult om jullie gerichte vragen te beantwoorden.
Zoek je specifiek hulp voor jezelf, als moeder, omdat je je uit balans voelt of als extra ondersteuning tijdens- of na een behandeling voor een psychische aandoening? Kijk dan hier.

 

Hoe werkt de ondersteuning van De Babypraktijk?
De begeleiding is volledig afgestemd op jullie; wat vinden jullie belangrijk voor je kindje, welke kennis en ervaring hebben jullie daarvoor al in huis, en hoe groot is jullie draagkracht als ouders nu jullie middenin de drukke babytijd zitten.

Na de eerste aanmelding bekijken we samen welke ondersteuning er nodig is. Als er een consult nodig blijkt, krijgen jullie een uitgebreid inschrijfformulier toegestuurd. Zodra deze ingevuld is, zal ik een afspraak met jullie plannen om de ondersteuning te starten.

Dit kan telefonisch, via een videogesprek via internet of bij jullie thuis. De precieze invulling en het tijdstip wordt afgestemd op jullie vraag en welk moment daarbij geschikt is.
Na ons persoonlijke contact krijgen jullie een plan van aanpak, afgestemd op jullie wensen en gericht op de vragen en de knelpunten waar jullie tegenaan lopen.
Jullie krijgen handvatten om het welzijn van je kindje te bevorderen en je meer vertrouwd te voelen in het ouderschap. Verschillende interventies, zoals oa. videobegeleiding, babymassage, het leren herkennen van de babytaal en -signalen kunnen daarbij ingezet worden.

We streven er in het plan van aanpak naar om samen doelen neer te zetten die we binnen ongeveer 2 weken kunnen bereiken. Daarna kunnen jullie als ouders zelf verder aan de slag met de informatie die jullie krijgen om het meer ontspannen gevoel vast te houden.

Aanmelden?
Aanmelden doe je via het contactformulier. Vermeld kort wat jullie vraag is. Je krijgt binnen 24 uur reactie. Deze eerste aanmelding is kosteloos!

Voel je altijd vrij om informatie aan te vragen via het contactformulier als je mijn hulp nodig denkt te hebben, ook als je niet weet of het wel geschikt is voor jullie!