In het kort
Ik ben Eva van der Schaaf. Ik ben De Babypraktijk.
Verpleegkundige, babyconsulent, docent babymassage.
Ook dochter, moeder en echtgenote.
Geboren en opgegroeid in Utrecht, mijn hart gevolgd naar Friesland.
Enthousiast en bevlogen, praktisch en zorgzaam.
Oprechte aandacht voor elkaar, dichtbij jezelf mogen blijven en een veilige basis ervaren, zijn voor mij belangrijk om op een bewuste manier invulling te geven aan het dagelijkse leven. Dat is wie ik ben en wat ik meeneem in mijn werk.

Opleiding en ervaring
In 2007 ben ik gediplomeerd als GGZ-verpleegkundige. Tijdens mijn afstuderen is mijn enthousiasme voor de gezinszorg en Infant Mental Health hulpverlening aangewakkerd, en sindsdien ben ik me hierin verder gaan verdiepen en scholen.

Eind 2010 ben ik aan het werk gegaan op de post-partum Unit van Altrecht/Zuwe Hofpoort in Woerden. Op deze afdeling wordt klinische behandeling geboden aan vrouwen die gerelateerd aan hun zwangerschap en bevalling psychische problemen ervaren. Het is een opname afdeling voor moeder én baby, een specialistische afdeling. Hier heb ik tot 2014 met veel plezier gewerkt en intern verschillende scholingen gevolgd voor de Infant Mental Health zorgverlening.

In verband met onze verhuizing naar Friesland heb ik mijn werk in Woerden opgezegd. Het werken op de afdeling mis ik nog dagelijks, maar deze nieuwe situatie gaf ook ruimte om aan de slag te gaan en mijn ambities uit te werken. Mijn wens was om ouders die op zoek zijn naar professionele en praktische ondersteuning tijdens de babytijd, thuis te kunnen gaan begeleiden.
Goede begeleiding en ondersteuning in de thuissituatie, kan het verschil maken voor ouders en kind om het vertrouwen te voelen en de balans te vinden in een periode waarin zoveel nieuws op je af komt.

Zo is “De Babypraktijk” geboren!

Opleidingen:
2007 – Verpleegkundige (uitstroom GGZ)
2010 – verdieping “IMH groepsbehandeling”
2011  – verdieping “IMH behandeling in de multi-culturele samenleving”
2015 – Babygebaren
2016 – docent Babymassage
2016 – Babyconsulent
2018-2020 specialisatie Kinderverpleegkundige