hoyte zandbakSoms lopen werk en privé hier in huis een beetje door elkaar heen. Zo ging ik vanmorgen, in mijn vakantie, samen met mijn zoontje naar de Zomer-speelgroep van Visje in het Water. Om te “spelen”, maar ook om inspiratie op te doen voor het starten van een eigen groep. 

 
Karin Polak werkt tijdens haar speelgroep met veilige, simpele maar stimulerende speeltoestellen en materialen, met als uitgangspunt in haar begeleiding de nieuwsgierige baby en dreumes, die wil leren en ontwikkelen. Het is een ochtend waar zowel de kindjes als de ouders volop (van elkaar) kunnen en mogen leren.

Ik heb gezien, gehoord, verwonderd en bewonderd, maar vooral ook ontzettend genoten van mijn Hoyte die heerlijk rondrende, het klimrek ontdekte op allerlei manieren, trappen beklom en verschillende interactie had met de andere kindjes.

Hoyte gaat 2 dagen per week naar een fijn kindgericht kinderdagverblijf bij ons in het dorp, ik weet dat hij het daar erg naar zijn zin heeft en veel ruimte krijgt om te zijn wie hij is.
Maar wat hij daar precies doet in de groep, in zijn spel met andere materialen dan thuis, hoe hij met meerdere kindjes samen is, dat zie ik niet zo heel vaak. Vanmorgen was daarvoor hét moment, want Karin begeleidt de groep zo, dat je als ouder er toe aangezet wordt om je kindje vooral te observeren en op een aansluitende manier te laten weten dat je er voor hem bent, zonder te belemmeren in zijn eigen spel en de processen die hij doormaakt.
Dat zijn dingen die er thuis nog wel eens bij inschieten. Omdat ik juist als hij lekker speelt even de was aan wil zetten, of vind dat het echt niet het moment is om met yoghurt te ontdekken dat het zo lekker smakt tussen je handen als hij net schoon gedoucht aan tafel zit (ja, als hij toch nog moet douchen mag hij dat dus wel :-O )

Door de fruit- en drinkpauze die er halverwege verzorgd werd, bleef Hoyte in topvorm om daarna zijn eigen wereldje weer aan te kunnen.
Uiteraard was er meer dan genoeg ruimte voor leuke gesprekken met andere ouders, om hen te leren kennen maar vooral ook over de kindjes te kletsen. Altijd fijn, ervaringsdeskundigen en “lotgenoten” om mee te delen ;-)! En dat er courgettes uit eigen tuin werden uitgedeeld vinden we morgen tijdens de lunch met een vers soepje ook erg fijn! Dank papa van Rosa!

Wat een ontzettend leuke ochtend hebben wij gehad! Genoten als moeder van mijn zoon, maar ook als professional van hoe Karin deze groep heeft opgezet en hoe zij het begeleidt.

 

Ik hoop op termijn in Reduzum een regelmatig terugkerende ouder-kind activiteit te kunnen gaan organiseren, een “ouder-café PLUS”, waar ouders en verzorgers welkom zijn met hun baby en dreumes.
Waar je in een veilige omgeving kunt genieten van het spel en de ontwikkeling van het kind, terwijl je voor nu en later handvatten aangereikt krijgt om je kindje op een passende manier te begeleiden in zijn behoeften, het een eigen leerproces te gunnen en zo ruimte te geven om te ontdekken en het zelfbewustzijn te ontwikkelen.
 
Ben je nu al geïnteresseerd om deel te nemen aan een speelgroep en heb je de rit naar Roden of Groningen er voor over, kan ik je van harte aanraden om eens bij Karin van Visje in het Water te informeren!
 
Heb je interesse in een groep in Reduzum e.o. dan hoor ik dat uiteraard ook al graag, dan kan ik je persoonlijk op de hoogte houden.
Werk en privé, dat kan soms samen! De Speelgroep-ervaring als mama en prof

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *